Etäosallistuminen toimii! – yrittäjien Kick Off –tilaisuudessa keskusteltiin Lapin veto – ja pitovoimasta viidenkymmenen hengen voimin

Toisen Kick Off –tilaisuuden jälkeen uskallamme sanoa, että etäosallistuminen on tätä päivää ja toimii. Ennen pääsiäistä 7.4. järjestimme hankkeen toisen Kick Off –tilaisuuden, joka oli suunnattu yrittäjille ja yrittäjien kanssa kiinteästi työskenteleville. Teams-kokoukseemme kirjautui melkein 50 henkeä pohtimaan Lapin kehittämistä yrittäjien näkökulmasta. Tilaisuuden aloitti Lapin liiton maakuntajohtaja Mika Riipi puheenvuorollaan, jossa hän käsitteli Lapin tulevaisuutta ja sen erilaisia näkökohtia varsinkin nyt kun elämme poikkeustilanteessa.

Korona-tilanteesta huolimatta Lapissa tunnistetaan, että veto- ja pitovoiman kehittämistä ei voida laittaa jäihin, sillä poikkeustilanteen jälkeenkin Lapin työvoimatilanne tulee olemaan vaikea. Lappi tarvitsee jo nyt kipeästi ammattitaitoista ja osaavaa työvoimaa ja tilanne ei tule helpottamaan itsekseen koronan jälkeenkään. Tämän vuoksi jatkamme työtä Lapin kehittämisen ja työvoiman saatavuuden turvaamiseksi sekä Lapin liitossa, tässä hankkeessa, että monessa muussa organisaatiossa.

Maakuntajohtajan puheenvuoron jälkeen esittelimme jälleen tuttuun tapaan hankkeemme hankesuunnitelmaa ja tulevaisuuden toimenpiteitä. Kuuntelijoita kiinnosti erityisesti hankekartoitus, jota olemme tehneet veto – ja pitovoimatematiikan ympärillä. Viimeisen kuukauden aikana olemme kartoittaneet Lapissa jo käynnissä olevia veto- ja pitovoimahankkeita ja iloksemme olemme todenneet, että lappilaiset ovat tehneet jo valtavasti työtä pitääkseen Lapin kiinnostavana asuin- ja työskentely maakuntana. Tulevaisuudessa, tämän esiselvityshankkeen jälkeen työ tulee jatkumaan, mutta tähtäämme suurempiin kokonaisuuksiin, vaikuttavimpiin hankkeisiin, joissa useat lappilaiset toimijat (sekä julkiselta, että yksityiseltä puolelta) työskentelevät samoissa hankkeissa yhdessä luodakseen vielä suurempaa veto- ja pitovoimaa Lapissa.

Vierailevat puheenvuorot tilaisuuksissa pitivät Lapin yrittäjien toimitusjohtaja Pirkka Salo, Lapin TE-toimiston palvelujohtaja Kaija Kukkola, sekä Redu:n Työnantajakuvan kehittämisaskeleet malli –hankkeen projektipäällikkö Mirva Akkanen. Yrittäjien Kick Off –tilaisuudesta tehtiin myös tallenne, joten jos puheenvuorot kiinnostavat sinua, niin nakkaa sähköpostia joka minulle tai Tanjalle, niin lähetämme teille videolinkin (yhteystiedot löydät sivun alalaidasta).

Kukkolan puheenvuoro keskittyi maassamme vallitsevan poikkeustilanteen ympärille ja korona saikin osallistujat kyselemään useita kysymyksiä. Yrittäjien turva ja selviytyminen tässä poikkeustilanteessa ovat suuria huolenaiheita ja Kukkola esittelikin useita tapoja, joiden avulla yritysten selviytyminen pyritään turvaamaan. Tilanne työllistää Lapin TE-toimistoa kovasti ja ironista kyllä Lapin TE-toimisto hakeekin tällä hetkellä uusia työntekijöitä! Jos ura työ- ja elinkeinotoimistossa kiinnostaisi, niin vilkaiskaahan avoimet työpaikat osoitteesta www.te-palvelut.fi.

Mirva Akkanen esitteli kuulijoille hankkeensa hankesuunnitelmaa ja toimenpiteitä. Työantajakuvan kehittämisaskeleet malli –hanke on ESR-rahoitteinen ja hankkeen päätavoitteena on auttaa matkailu- ja palvelualojen pieniä ja keskisuuria yrityksiä kehittämään työantajakuvaansa. Työnantajakuvan kehittämienn tapahtuu työhyvinvoinnin johtamisella ja kehittämisellä, ammatti- ja työnantajakuvan kehittämisen kautta, kouluttamalla ja sitouttamalla henkilökuntaa sekä parantamalla yritysten kilpailukykyä. Mukana hankkeessa on 13 lappilaista matkailualan yritystä Sodankylästä, Inarista, Sallasta, Kittilästä ja Rovaniemeltä.

Kiireinen iltapäivä lopeteltiin kertaamalla, kuinka Lapin veto- ja pitovoimahanke tästä etenee. Tänään aloitamme työpajat, joissa määritellään hankkeen kolme teemaa tarkemmin (learning, landing ja living) ja lähdetään yhdessä suunnittelemaan monitoimijaisia hankkeita syksyn ja ensi kevään hakuihin. Jos et ehdi enää tänään mukaan, niin ilmoittaudu ihmeessä seuraaviin työpajoihin!

Terkuin, Henna Illikainen, projektipäällikkö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: