Miltä Lapin tulisi näyttää oppimisen näkökulmasta tulevaisuudessa?

Lappi tunnetaan elinikäisestä, joustavasta, monipuolisesta ja kokemuksellisesta oppimisesta. Lapin oppilaitokset tekevät kiinteää yhteistyötä alueen yritysten ja julkisen sektorin työnantajien kanssa. Lapissa näkyy vahvasti koordinoitu, osallistava ja fasilitoitu yhteistyö, jota johdetaan selkeillä strategisilla tavoitteilla.

Pitkät välimatkat eivät ole Lapin heikkous, vaan vahvuus, jossa aidosti verkostomainen toimintamalli kukoistaa. Etäkoulun- ja etätyön mahdollisuudet otetaan haltuun toimivien digitaalisten välineiden avulla. Lappi on moderni työelämään keskittyvä maakunta, joka kiinnittää alueelle uusia työntekijöitä satsaamalla vahvasti opiskelijoiden harjoittelupaikkoihin ja työssäoppimiseen. Koulutustarjontaa muokataan ottamalla huomioon elinkeinoelämän muuttuvat tarpeet ja näin taataan moniosaajien saaminen alueelle. Perinteinen mestari-kisälli –malli nähdään toimivana opetustapana alasta riippumatta.

Kansainvälisen työvoiman merkitys tunnustetaan ja kansainvälisiä osaajia houkutellaan Lappiin jo opiskeluvaiheessa. Koulutusvienti ja opiskeluvaihto tuovat alueelle pysyviä kv-työntekijöitä. Työntekijöiden ja työnantajien kielitaitoa vahvistetaan monipuolisesti.

Työvoiman tarpeeseen vastataan yhdessä uudistuen ja ketterän päätöksenteon avulla. Ennakointi varmistaa ammattitaitoisen ja osaavan työvoiman saatavuuden niin Suomesta kuin kansainvälisiltä markkinoilta. Lappi tunnetaan arktisena, helposti lähestyttävänä työmarkkinana, jossa korostuu ketterä TKI-toiminta ja rohkeat kokeilut. Me Lapissa emme anna periksi ensimmäisestä epäonnistumisesta!

Mitä asioita tulevaisuuden Learning-hankkeissa tulisi näkyä?

Yritysten ja oppilaitosten yhteistyötä on tiivistettävä. Yhteistyön tavoitteet on määriteltävä tarkasti, jotta yhteen hiileen puhaltaminen on mahdollista. Tavoitteen tulee olla selkeä sekä yrityksille, että oppilaitoksille. Laadukkaalla opetuksella ja mielenkiintoisilla harjoittelupaikoilla luodaan tulevaisuuden osaavaa työvoimaa, joka asettuu alueelle myös valmistumisen jälkeen pysyväksi työvoimaksi.

Yritysten tulee ymmärtää oppilaitosten tarjoamien harjoittelijoiden potentiaali sekä harjoittelun aikana, että tulevaisuuden osaavana ja ammattitaitoisena työvoimana. Harjoittelupaikkojen saamista eri yrityksistä on tehostettava ja oppilaitosten on otettava suurempaa roolia harjoittelupaikkojen kontaktoinnissa, jotta Lappi voi tarjota opiskelijoilleen monipuolisia ja kiinnostavia harjoittelumahdollisuuksia. Harjoittelupaikka tulee nähdä ankkurina, joka sitoo Lapissa opiskelevan henkilön osaksi alueen pysyvää työvoimaa.

Yritysten lisäksi kuntien ja oppilaitosten välistä yhteistyötä on tiivistettävä opiskelijoiden kautta. Lapin alueen työpaikoista melkein puolet on keskittynyt julkiselle sektorille (keskimäärin 47,1% kaikista työpaikoista). Eniten julkisella sektorilla työllistää Salla (64,6%) ja vähiten Tornio (28,5%) Lapin kunnista. Julkisen sektorin työpaikkoihin luetaan kunnan lisäksi myös valtion organisaatiot. Julkisen sektorin tiivis yhteistyö oppilaitosten kanssa on siis yhtä merkittävää tilastojen valossa kuin yritysten ja oppilaitosten tiivis yhteistyö, sillä julkinen sektori on yhtä tärkeä työllistäjä kuin yksityinen sektori. Yritysten, kuntien ja oppilaitosten välisessä tiiviissä yhteistyössä tärkein kehittämiskohde monipuolisten harjoittelupaikkojen lisäksi on yrityslähtöinen koulutus ja koulutustarpeiden huomioiminen maakunnallisesti. 

Oppilaitosten tulisi voida kehittää opintotarjontaansa ketterästi vastaamaan työelämän sen hetkisiin tarpeisiin. Esimerkiksi Lapin Yliopiston Hyvinvointijohtamisen täydennyskoulutus on hyvä esimerkki ajantasaisesta koulutuksesta, joka vastaa kuntien työelämän tarpeisiin. Yritysten ja julkisen sektorin tulisi tiiviissä yhteistyössä ja verkostoissa pyrkiä tuomaan oppilaitoksille ajantasaista tietoa työllisyystarpeistaan, joihin oppilaitosten tulisi voida vastata ketterästi ja nopeasti. Työllistävillä yrityksillä ja julkisen sektorin toimijoilla on ajantasainen tieto työelämän tarpeista ja tätä tietoa oppilaitosten pitäisi pystyä ja haluta hyödyntää koulutuksen kehittämisessä.

Suomen lisäksi Lapin alueen tulisi pyrkiä houkuttelemaan opiskelijoita ja tulevaisuuden työntekijöitä kansainvälisiltä markkinoilta. Kansainvälisten opiskelijoiden houkuttelu alueelle on onnistunutta, mutta opiskelijoiden sitouttaminen alueelle pidemmäksi aikaa on vaikeaa. Kansainvälisten opiskelijoiden työllistymisen esteeksi ei saisi nousta sujuva kielitaito, vaan myös omalla kielellä toimivat opiskelijat ja työntekijät tulisi nähdä potentiaalisena työvoimana. Opiskelijoiden kielitaidon lisäämisen sijaan voisi ratkaisuja tilanteeseen hakea myös parantamalla työnantajien kieliosaamista. Kansainvälisiä työntekijöitä ei saisi pitää uhkana suomalaiselle työvoimalle vaan ne tulee nähdä suomalaista työvoimaa tukevana ja täydentävänä tekijänä.

Yhteistyön lisäksi asennetta ja Lapin mainetta työ- ja koulutusalueena tulee kehittää yhdessä kaikkien toimijoiden kanssa. Lappi nähdään usein edelleenkin mystisenä ja eksoottisena joulun taikamaana, mutta opiskelijoille ja potentiaalisille työntekijöille tulisi näyttää Lapista myös modernimpi ja digitaalisempi Lappi-kuva. Lappi on osaamisen ja kehittymisen keskus, jossa tehdään huipputasoista kehittämistyötä, arktista tutkimusta ja tarjotaan opiskelumahdollisuuksia koko maakunnan alueella.

Learning-teeman avaus on ensimmäinen kolmesta tekstistä, jossa kerromme Lapin veto- ja pitovoima -esiselvityshankkeen teemojen tarkemmista määrittelyistä ja ideoinnista tulevaisuuden hanketoimintaa varten. Nämä kokonaisuudet pohjautuvat täysin huhtikuun 2020 aikana käytyjen työpajojen analysoituihin materiaaleihin. Hankeideointia jatketaan jokaisen teeman pohjalta kesäkuun aikana ja näistä materiaaleista muodostuvat tulevaisuuden suuremman hankekonsortion hankkeet. Haluatko olla mukana ideoimassa hankkeita materiaalin perusteella? Ota yhteyttä hankehenkilöstöön, niin lisäämme sinut listalle! Seuraavassa kahdessa tekstissä esitellään Living- ja Landing-kokonaisuuksien sisältö.

Sateisesta Sodankylästä,
projektipäällikkö Henna Illikainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: