Työvälineitä yrityksille hankkeista?

Tein hankekartoituksen veto- ja pitovoimaan liittyvistä hankkeista (31 hanketta). Nostan tähän artikkeliin työkaluja, joita erityisesti yrittäjät ja muut toimijat voivat hyödyntää näistä hankkeista, joita Lapissa on tällä hetkellä käynnissä. Voit myös tarkastella hankkeita tarkemmin tästä pdf-tiedostosta, johon hankkeet on koottu lyhyesti ja ytimekkäästi: linkki Jokaisen hankkeen kohdalta löytyy myös yhteyshenkilö, joten pääset suoraan keskustelemaan oikean henkilön kanssa.

Tiesithän, että jokainen hanke, joka rahoitetaan tulisi kehittää ja edistää alueen kehittymistä? Tiesitkö, että monet hankkeista on suunnattu erityisesti tukemaan yritysten mahdollisuuksia kukoistaa ja tuoda lisää elinvoimaa alueelle? Tiesitkö, että hanketyöntekijöihin voi olla yhteydessä ja ehdottaa yhteistyötä jos hanke liittyy jotenkin omaan toimialaasi? Nyt tiedät, ja kohta tiedät lisää veto- ja pitovoimaan liittyvistä hankkeista.

Hankekartoituksessa hankkeet ovat jaoteltu kolmeen eri esiselvityshankkeemme teemoihin.

Hankekartoituksessa teemat näytetään ikoneiden muodossa, jotka näkyvät yllä olevassa kuvassa.

Hankekartoituksesta löytyy yhteensä 31 hyvin erilaista hanketta. Kaikkia hankkeita ja työkaluja, joita voitte hyödyntää en avaa tässä artikkelissa, sillä niitä on todella paljon jokaisessa hankkeessakin, mutta varsinaisessa hankekartoituksesta jokainen hanke on listattuna.

Ensimmäinen, työkalu yrityksille, josta haluan kertoa on työnantajakuvan kehittämisaskeleet – malli. Tätä mallia voi hyödyntää niin pienet kuin suuretkin yritykset. Täältä löydät myös suoran tiedoston yritättäjien Kick Off -tilaisuudesta ja linkin takaa löytyy myös muu hankkeen materiaalia. Kick Off-tilaisuudesta on myös erillinen tallenne jonka voit katsoa täältä: https://youtu.be/o4QH-bkMUCE Tästä hankkeesta löytyy myös alueellisia valmennuksia ja työpajoja jotka on suunnattu erityisesti yrityksille jotka haluavat helpotusta muun muassa rekrytointeihin parantamalla työnantajakuvaa.    

House of Laplandin hankkeista löytyy paljon erilaisia työkaluja, joista voit lukea tästä jo aiemmin julkaistusta jutusta: linkki. Jutussa kerrotaan muun muassa siitä, miten Lapin markkinoinnilla saadaan yhteistä pääomaa, kuinka osaajamarkkinointia on tehty jo 5 vuoden ajan ja miten uusia yrityksiä houkutellaan alueelle enenevässä määrin hanketyön kautta.

Kolmantena työkaluna, muutama sana hankkeesta Osaajia alueelle – monimuotoisia työmarkkinoita kehittämässä. Hankkeessa yrittäjille on tarjolla koulutusta somemarkkinoinnista. Hankkeessa järjestetään myös match making -tapahtumia työttömien ja työpaikkojen välille. Matkailukeskuksissa liikkuu myös rekrybussi, josta voi saada apuja rekrytointiin.

Maahanmuuttajille suunnattuja hanketoimia on useammassa hankkeessa myös tässä kartoituksessa. Alueet voivat saada suoraan apua uusien asukkaiden saamisessa kuntaan sekä kotouttamiseen kohdistuvia uusia toimintamalleja, joita kehittää alueen tarpeisiin. Hankkeissa myös voidaan auttaa jo alueella olevia maahanmuuttajia muun muassa saamaan töitä ja sitoutumaan alueelle.

Maahanmuuttaja Ohjaamo kokoaa jo olemassa olevasta palvelujärjestelmästä erityisesti heikommassa työmarkkina-asemassa sekä koulutus- ja työmarkkinoiden ulkopuolella olevia maahanmuuttajia ja olemassa olevia ja kehitettäviä palveluja yhteen. Yhtenä konkreettisena esimerkkinä Kemiin ollaan luomassa työikäisille maahanmuuttajille suunnattu, Ohjaamo – brändin mukainen palvelupiste, jonne keskitetään maahanmuuttajien tieto-, neuvonta-, ohjaus- ja kotoutumisvalmennuksen palvelut.

Osaavien sesonkityöläisten saaminen ja heidän kiinnittämisensä alueelle on koettu erittäin haastavaksi. Tätä painetta purkamaan on lähtenyt muutama käynnissä oleva hanke. Esimerkiksi Kipinä-hankkeessa on haettu hyviä käytänteitä työnantajien yhteistyöstä sesonkityön ympärivuotisuuden rakentamiseksi. Eri sesonkien työnantajat ovat tiivistäneet yhteistyötä ja on luotu sesonkityönantajapareja.

Hankkeissa katsotaan myös vahvasti pitkälle tulevaisuuteen sekä siihen, miten voimme hyödyntää parasta ja ajantasaisinta teknologiaa eri aloilla. Esimerkiksi matkailualan yritysten parempi sopeutuminen tekoälyn ja robotiikan tuomiin muutostilanteisiin on pohdinnassa Tulevaisuuden teknologiat matkailun palveluissa -hankkeessa. Hankkeessa kartutetaan tietoa tekoälystä ja robotiikasta matkailualalla, huomioiden Lapin toimintaympäristö. Tavoitteena on kerätä yhteen tietoa tulevaisuuden teknologioiden mahdollisuuksista ja täydennyskoulutustarpeista. Erityisesti halutaan tietää, millä tasolla yrittäjät hyödyntävät ajantasaisinta teknologiaa.

Erityisesti tänä aikana, kun etätöitä tehdään enemmän, on myös tärkeää miettiä Digiajan työhyvinvointia. Digiajan työhyvinvointi -hankkeessa tuotetaan lisää tietoa mukana oleviin organisaatioihin, ja laajemmin Lapin alueelle digiajan työhyvinvoinnista, toimintamalleista ja työkaluista. Hankkeessa kehitetään organisaatio- ja työyhteisökohtaisia työhyvinvoinnin toimintamalleja, jotka yhteensovittavat työhyvinvoinnin toimivia käytäntöjä ja uusia digiajan työhyvinvoinnin välineitä. Hankkeessa halutaan tarjota kehittämistyön tuloksena organisaatioille voimavaroja ja keinoja työhyvinvoinnin tukemiseen nyt ja tulevaisuudessa hanketyön avulla.

Useammassa hankkeessa vahvistetaan myös saamenkieltä ja kulttuuria. Esimerkiksi hankkeissa syvennetään ja laajennetaan digiteknologiaa hyödyntävää pedagogiikkaa, jossa saamen kielet, kulttuuri, perinteiset elinkeinot ja luonnon kierto huomioidaan. Kehittämistoiminta tapahtuu yhdessä laajan toimijaverkoston kanssa kuten Lapin yliopiston, saamelaisalueella toimivien koulutusverkostojen ja opettajien kanssa. Toisessa hankkeessa vastataan saamen kielten pitkään jatkuneeseen tulkkauksen tarpeeseen ja koulutukseen mm. pätevöittämällä henkilöitä erityisesti saamelaiskuntien lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen ja eri kokous- sekä ferenssitulkkauksiin.

Tässä pintaraapaisu niihin työvälineisiin, joita hankkeissa voit hyödyntää. Tutustuthan hankekartoitukseen tarkemmin! Tässä esimerkki miten kartoituksesta näkyy hankkeiden tietoja:

Tässä osa hankkeista koottuna samalle kuvalle. Valitettavasti kaikki hankkeet eivät mahtuneet edes samalle kuvalle vaan myöhemmin ilmoitetut ovat hankekartoituksen lopussa.

Jos sinulle herää kysymyksiä, niin ota reippaasti yhteyttä, niin katsotaan yhdessä mistä voisit saada apua. Jos näistä hankkeista ei löytynyt sinulle sopivia työkaluja, niin kannattaa myös siinä tapauksessa olla yhteydessä, sillä uusia hankkeita ollaan kokoamassa laajoilla hankekonsortioilla nyt syksyn ja tulevan kevään hakuihin. #vetojapitovoimainenlappi

Kesäterveisin Tanja Häyrynen, tanja.hayrynen@lapinliitto.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: