Yhteistyöllä haaveita todeksi

Koronan kurittamassa maailmassa moni haaveilee monistakin asioista. Että saisi matkustaa, että saisi tehdä taas töitä normaalisti, että saisi unohtaa turvavälit ja käsidesit, että kaikki olisi kuin ennen. Vai halutaanko, että kuitenkaan kaikki asiat olisivat kuin ennen? Toiko digiloikka, uudet toimintatavat ja liiketoimintakonseptit sekä ennakkoluuloton kekseliäisyys kuitenkin jotain hyvääkin tullessaan? Olemmeko nyt joustavampia miettimään työn tekemistä uudella tavalla, toimimaan tehokkaammin ja luontoa säästäen? Asiat, joita pidimme ennen itsestäänselvyytenä, ovatkin nyt ehkä entistä arvokkaampia.

Käynnistäessämme Arbeta tillsammans-hanketta maiden rajat olivat kiinni keväällä 2020. Siitä huolimatta olemme suunnitelleet innokkaasti tulevaa yhteistyötä Suomen ja Ruotsin välillä. Hankkeemme tavoitteena on lisätä hankeverkoston ja sidosryhmien välisellä yhteistyöllä tietoisuutta rajanylittävän liikkuvuuden mahdollisuuksista työmarkkinoilla. Pyrimme edistämään Pohjois-Ruotsin ja Pohjois-Suomen välistä yhteistyötä, jolla pyritään rakentamaan yhteistä työmarkkina-aluetta. Lisäämme työnhakijoiden valmiuksia työnhaussa ja työnteossa sekä lisäämme työnantajien edellytyksiä palkata työnhakijoita alueelta.

On innostavaa tehdä työtä pohjoisen hyväksi. Olen pohjoisen ihminen ja viihdyn erityisesti sekä Suomen että Ruotsin Lapin tuntureilla. Näen pohjoisen alueella paljon mahdollisuuksia ja haluan työskennellä pohjoisen ja ihmisten hyväksi. – Löytää työpaikkoihin tekijöitä ja tuoda pohjoisen hyviä asioita esiin monin tavoin. – Löytää uusia ajatuksia siitä, miten Suomen ja Ruotsin välistä työvoiman liikkuvuutta saadaan joustavaksi ja vastaamaan yritysten tarpeeseen.

Korona-ajan jälkeen yhteistyö on entistä tärkeämpää. Ja jopa myös yhteiskehittäminen, josta halu on kova edetä yhteisinnovointiin. Olisi tavoiteltavaa, että pohjoisessa riittäisi töitä ja työntekijöitä. Mitä työvoimaa ja osaamista yritykset tarvitsevat? Mitä työntekijät tarvitsevat osaamisensa näkyväksi tekemisessä?

Voimme saavuttaa uudenlaista synergiaa yhdistämällä voimia ja näkemällä työn tekemisessä uusia mahdollisuuksia yhteistyön keinoin. Yhteistyöllä saamme aikaan paljon!

Tervetuloa linjoille hankkeemme Kick off-tilaisuuteen 18.9.2020 klo 10.00. Käynnistämme yhteisiä keskusteluja tuolloin ja kerromme lisää tulevista tilaisuuksista ja työmahdollisuuksista.

Miia Narkaus, miia.narkaus@osao.fi, +358 50 5341953

Kirjoittaja toimii projektipäällikkönä Arbeta tillsammans-hankkeessa, joka on Interreg Nord:n, Lapin liiton ja Norrbotten Regionin rahoittama hanke ajalla 01.03.2020-30.09.2022. Hankkeen vetäjänä toimii Koulutuskuntayhtymä OSAO ja muita partnereita ovat: Oulun ammattikorkeakoulu, Kemi-Torniolaakson koulutuskuntayhtymä Lappia, Luleå tekniska Universitet, Utbildning Nord ja Pohjoiskalotin Rajaneuvonta.

Artikkelikuva: Lapin materiaalipankki | Petri Teppo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: