Miltä Lapin veto- ja pitovoimahankkeen kevät näyttää?

Kevät on lähtenyt käyntiin tapansa mukaan todella joutuisasti. Juuri äskenhän me olimme keskellä sydäntalvea ja nyt aurinko jo paistaa ja kesä kolkuttelee oven takana. Hankkeemme on ajallisesti myös jo taipaleensa loppupuolella ja alamme pikkuhiljaa valmistautua jo loppuraportointivaiheeseen. Kevät ja alkukesä näyttävät todella kiireisiltä aikatauluissamme, joten halusimmekin ottaa tähän väliin pienen hetken kertoaksemme teille hankkeessa mukana olleille ja siitä kiinnostuneille, että mitä kaikkea tulemme vielä seuraavien kuukausien aikana tekemään.

Kevään yksi tärkeimmistä ja suurimmista projekteista on Lapin veto- ja pitovoimatiekartan laatiminen. Tiekarttatyö on käynnistynyt itseasiassa jo heti hankkeen alettua, sillä olemme keränneet tiekarttaa varten materiaalia koko hankkeen ajan. Tulemme kilpailuttamaan tiekarttatyötä varten asiantuntijakumppanin, jonka johdolla työtä lähdetään tekemään. Uutta materiaalia meidän ei tarvitse kerätä, pois lukien muutamia johdon ja yrittäjien haastatteluita. Materiaalina tulemme käyttämään mm. työpajojen aineistoa, alueella tehtyjä erilaisia työllisyysselvityksiä, koronaexit- ja Green Deal –tiekarttoja sekä useita erilaisia tilastoja. Tiekartan suurin työ tulee olemaan materiaalin analysoinnissa ja aineiston luokittelussa. Tiekartassa määritellään myös Lapin alueen toimijoiden roolitukset alueen veto- ja pitovoiman kehittämisessä tulevaisuudessa.

Keväällä toteutetaan myös hankkeemme pilotit. Ennen joulua ohjausryhmässä päätimme toteuttaa kaksi markkinointipilottia, sekä yhden selvityksen. Lapista poismuuton syyt –selvityksessä kartoitetaan nimensä mukaisesti Lapista poismuuttaneiden ihmistä kokemuksia Lapissa asumisesta ja poismuuton syistä. Miksi Lapista on lähdetty, houkutteleeko Lappi vielä asuinpaikkana ja mikä saisi ihmiset palaaman tänne takaisin? Toinen markkinointipiloteista tulee olemaan kohdennettu rekrytointikampanja, jossa testataan kuinka markkinointiin panostaminen vaikuttaa rekrytoinnin onnistumiseen. Toinen kampanja taas kohdistuu Lapin etätyömahdollisuuksien markkinointiin muualle Suomeen. Pilottien suunnittelu on käynnissä ja tulette törmäämään niihin somekanavissanne vielä tämän kevään aikana.

Hankekonsortion suunnittelu ja toteuttaminen jatkuu suunnitellun mukaisesti. Odotamme mielenkiinnolla mitkä tulevat hankkeet saavat rahoituksen kevään aikana ja kuinka nopeasti pääsemme edistämään Lapin veto- ja pitovoiman kehittämistä näillä esiselvityshankkeessa suunniteluilla hankkeilla. Lappi Learning – yhteinen harjoittelupolku työelämään (REDU) sekä Perheystävällinen hybridityön Lappi (Lapin Yliopisto) hankkeet ovat jo käynnistyneet.

Pysy mukanamme ja kehitetään Lappi yhdessä!

Terkuin, Henna Kymäläinen, projektipäällikkö  

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: