Työhyvinvoinnilla vetovoimaa Lapin ikäihmisten hoivayksiköihin!

Vuoden 2020 ammattibarometrin mukaan koko Lapin alueella vallitsee merkittävä vajaus sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista, erityisesti sairaanhoitajista ja lähihoitajista. Resurssien niukkuus luo suuren haasteen työhyvinvoinnille ja sen johtamiselle. Lapin työikäinen väestö vähenee merkittävästi vuoteen 2030 mennessä ja samanaikaisesti yli 70-vuotiaiden osuus väestössä tulee kasvamaan.


Sosiaali- ja terveysalan vetovoiman puute ja hoitajien kokema palkkakuoppa sekä työtyytymättömyys ovat nousseet niin mediassa kuin kyselytutkimuksissakin toistuvasti esille. Työhyvinvointia vahvistaviksi tekijöiksi on aiemmissa tutkimuksissa nousseet muun muassa osaamisen varmistaminen ja laadukas hoito, riittävät resurssit, työelämän ja vapaa-ajan sujuva yhdistäminen, yhteisöllisyys sekä riittävä tuki työpaikalla. Johtamisen puutteet korostuvat erityisesti työhyvinvointia heikentävänä tekijänä. Esihenkilötyöllä onkin suuri merkitys tarkastellessa työhyvinvointia ja työhyvinvoinnin johtamista sekä työpaikan veto- ja pitovoimaa. Laadukkaalla ja osaavalla johtamisella saavutetaan hyvin voivampi ja sitoutuneempi henkilöstö.

Olemme Lapin ylemmän ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Teemme opinnäytetyötä, jonka toimeksiantajana on Lapin liitto. Opinnäytetyö toteutetaan Veto- ja pitovoimainen Lappi -hankkeen yhteydessä. Opinnäytetyömme tarkoitus on tuottaa tietoa työhyvinvoinnin ja sen johtamisen vaikutuksesta Lapin hoivayksiköiden veto- ja pitovoimaan. Tarkoituksena on myös selvittää, mitkä tekijät lisäävät työyksikön veto-ja pitovoimaa henkilöstön näkökulmasta. Opinnäytetyö koostuu kahdesta tutkimuksesta. Aluksi kartoitamme kyselylomakkeen avulla henkilöstön kokemuksia työhyvinvoinnista ja heidän näkemyksiään työyksikön veto- ja pitovoima tekijöistä. Tämän jälkeen haastattelemme esihenkilöitä saadaksemme näkemyksen heidän kokemuksistaan työhyvinvoinninjohtamisesta ja sen vaikutuksesta työyksikön veto- ja pitovoimaisuuteen.


Opinnäytetyömme on ajankohtainen, koska on tärkeää pohtia, mitkä asiat lisäävät työntekijöiden työhyvinvointia sosiaali- ja terveysalalla, jotta turvataan riittävä työvoiman saanti myös tulevaisuudessa. Työhyvinvointi ja sen johtaminen tulisi nähdä sijoituksena tulevaisuuteen ja vetovoimaan niin yksikön kuin kokonaisen alankin näkökulmasta. Tästä opinnäytetyöstä saatuja tuloksia voidaan hyödyntää Lapin Liiton hankkeissa sekä Lapin alueen ikäihmisten hoivayksiköiden kehittämisessä.


Etsimme tutkimukseemme ikäihmisten hoivayksiköitä Lapin alueelta. Keräämme hoivayksiköiden henkilökunnalta anonyymisti tietoa heidän työhyvinvoinnistaan ja kehitysehdotuksiaan vetovoimaisuuden lisäämiseksi. Loppuraportissa säilytämme myös yksiköiden anonymiteetin, jos yksikkö näin toivoo. Työyksikkö saa vastaukset käyttöönsä. Lähde mukaan tutkimukseemme ja tekemään ikäihmisten hoivayksiköistä vetovoimaisempia.


Terveisin Pirjo, Johanna, Tam ja Heidi

Hei! olen Pirjo Asikainen ja työskentelen ikäihmisten ympärivuorokautisen tehostetun palveluasumisen yksikössä geronomi/ tiiminvetäjänä.
Olen myös opiskellut artesaaniksi sekä työskennellyt vanhustyön/kuntoutuksen lähihoitajana. Opiskelen Hyvinvointiosaamisen johtamisen- koulutusohjelmassa (YAMK)
Olen Heidi Ylimikkotervo. Työskentelen Tervolan Terveystalolla toimipaikanpäällikkönä. Koulutukseltani olen lähihoitaja sekä sairaanhoitajana.
Lisäksi olen opiskellut lähiesimiehen ammattitutkinnon.  
Opiskelen Hyvinvointiosaamisen johtamisen- koulutusohjelmassa (YAMK). Aikaisemmin olen työskennellyt terveyskeskuksen vuodeosastolla sekä
ikäihmisten tehostetussa palvelusasumisen yksikössä.
Olen Tam Pham, akuutti ja perioperatiivinen sairaanhoitaja (AMK).
Opiskelen Digitaalisten terveyspalveluiden ja hyvinvointiteknologian asiantuntijan koulutusohjelmassa (YAMK).
Työskentelen sairaanhoitajana OYS:ssa teho-osastolla.
Olen käynyt kaksoistutkinnon ammattina lähihoitaja ja työskennellyt kehitysvammaisten
sekä ikäihmisten ympärivuorokautisessa palveluasumisyksikössä
ennen erikoissairaanhoidossa työskentelyä.
Olen Johanna Karjalainen, sisätauti-kirurginen sairaanhoitaja (AMK).
Opiskelen Hyvinvointiosaamisen johtaminen- koulutusohjelmassa (YAMK).
Teen tällä hetkellä hoidon tarpeen arviointia puhelimitse ympäri Suomea.
Aiemman urani aikana olen työskennellyt mm päivystyksessä ja teho-osastolla. Saavuin perheeni kanssa junantuomana Rovaniemelle Pirkanmaalta vuonna 2018.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: