Lapin erilaiset etätyötekijät esittäytyvät somekampanjassa

Sonja (28) ihastui Lappiin työskennellessään Sodankylässä. Nykyinen työpaikka löytyy Jyväskylästä, mutta Lapissa tulee käytyä useita kertoja vuodessa sekä etätyön, että lomailun merkeissä.

Kesän aikana julkaistavassa somekampanjassa esitellään erilaisia persoonia, joita yhdistää etätyöskentely Lapissa. Somekampanjan idea on lähtenyt liikkeelle Veto- ja pitovoimainen Lappi –esiselvityshankkeesta, jota hallinnoi Lapin Liitto. Kampanja on toteutettu yhteistyössä Lapin ELYn hallinnoiman Työhyvinvointia digiassa – Lapin aluepilotti –hankkeen kanssa.

Somekampanjassa esitellään kuusi erilaista Lapissa etätöitä tekevää henkilöä ympäri Suomea. Kampanjan kasvot ovat halunneet omalla esimerkillään tuoda esiin etätyön tarjoamat mahdollisuudet ja ne tekijät, jotka ovat vetäneet heidät juuri Lappiin työskentelemään paikkariippumattomasti. Kaikkia etätyöntekijöitä yhdistää rakkaus Lappiin, sekä omaan työhönsä. Etätyö on keino yhdistää nämä tekijät.

Videoista kolme kappaletta julkaistaan heinäkuun alussa ja kolme syyskuun aikana. Kesäkuun videoissa pääsemme tutustumaan Sodankylässä etätöitä tekevään Sonjaan (28), Rovaniemellä työskentelevään Annaan (37) ja Ylläksellä viihtyvään Kimmoon (40).

Australialaisen Annan (37) toi Rovaniemelle rakkaus. Etätyö mahdollistaa unelma-ammatin sekä perhe-elämän joustavan yhdistämisen Lapista käsin.

Tarve etätyövideoille ja Lapin etätyön markkinoinnille on noussut esiin keväällä 2020 järjestetyissä Lapin veto- ja pitovoimatyöpajoissa. Markkinointikampanja on osa Lapin veto- ja pitovoima -esiselvityshankkeessa toteuttavia pilotteja. Pilottien avulla toteutetaan pieniä veto- ja pitovoimaa kehittäviä ideoita maakunnassa. Etätyön kehittäminen ja monipaikkaisuus ovat nousseet myös Lapin veto- ja pitovoimatiekarttaan yhdeksi tärkeimmistä kehitettävistä tekijöistä Lapissa. Lapin veto- ja pitovoimatiekartta antaa suosituksia Lapin veto- ja pitovoiman kehittämiselle tulevaisuudessa, jotta maakuntaan saadaan ammattitaitoista ja osaavaa työvoimaa.

Työhyvinvointia digiajassa – Lapin aluepilotti luo edellytyksiä työelämän uudistamiselle samalla työhyvinvoinnin merkityksen huomioiden. Hanke tukee Lapin vetovoimaisuuden edistämistä ja pyrkii nostamaan esiin Lapin houkuttelevuuden etätyöpaikkana ja monipaikkaisen työn mahdollistavana alueena, jossa työ ja vapaa-aika voidaan yhdistää hyvinvointia tukien.

Yrittäjänä toimiva Kimmo (40) viihtyy koko perheen kanssa Ylläksellä useita kertoja vuodessa. Lapin rauha ja luonto ovat täydellinen vastinpari kiireisen yrittäjän arjelle.

Ensimmäiset etätyövideot julkaistaan Lapin Liiton Youtube-kanavalla 5.7.2021 ja niitä jaetaan kampanjassa mukana olevien yhteistyökumppaneiden sosiaalisen median kanavissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: